Träningsrapport från Domnarvets GoIF tisdag 16/11.

 

Det var första skidträning på snö för samtliga grupper i Bergebo tisdagen 16/11. Som vanligt kryllade det av ungdomar/barn i alla åldrar. Under hösten så har Maria Bergfält hållit i tisdagsträningarna för dom äldre med ett crosspass, roliga intervaller i en bra terräng. Till slut så var det runt 50 pers på den träningen vilket var kul att se, mycket uppskattat.

 

Äldsta gruppen 13-16 år var 9 st på träningen. Vi testade och åkte skate efter Igeltjärnsvägen (en grusväg som är 3,5 km lång, som går till en vändplan). Det var otroligt fina skidspår, ingen grus eller sten som tog emot. 

Vi började med att åka 5 km i ett lugnt tempo. Tänkte på att åka stort och våga ligga kvar på varje skida. Därefter åkte vi utan stavar i ca 15 min och då tänkte vi på att åka stort och trycka ifrån ordentligt med tårna. Därefter så blev det lite 2:ans växel med en stav. Staven man fick behålla var inte favorit dragsidan utan den andra staven. Det var svårt för vissa men jättenyttigt. Efter detta åkte vi till vår konstsnöspår, 340 m kuperat. Där fick man bara jobba på treans växel i uppförsbacken (som inte var någon backe för oss). Tungt men härligt !!!

Mellangruppen 11-12 år, var 13 st på träningen. De åkte på konstsnö slingan hela tiden, både med och utan stavar. Mycket teknik, lekar och stafetter.

Björnarna hade ändrat träningsdag till onsdag pga att de trodde att det skulle vara sån liten plätt att åka på så att det skulle bli trångt.

Tigrarna var 17 st på träningen. De var på stadion och åkte. Det var lite grus framme men det gjorde ingenting för de tyckte det var jätteroligt att leka med skidorna på, för första gången.

 

Skidlek var 19 st på träningen. De började att åka i en liten nerförsbacke, sedan åkte de på elljusspåret som är 0,8 km enkel väg. Det blev en och annan vurpa men det var fullt med skratt och stoj.

 

Elittjejerna i orientering och gubbarna tog en löptur med pannlampa. Tyvärr så var en hel del ungdomar/barn sjuka så de missade säsongens första skidpass.

 

Förutom dessa gäng så har vi 15 juniorer som alla utom en kommit in på något skidgymnasium. Dessa går antingen i Torsby, Mora, Sollefteå eller Järpen. Dom tränar på för fullt och dom som går på skidgymnasiumerna är just nu i Bruksvallarna på läger direkt efter säsongspremiären där alla gjorde fina prestationer. Dom har också i höstas varit på ett barmarksläger i Bruksvallarna som vi har varje år och som är ett omtyckt läger. 

 

Vintersektionen

Domnarvets GoIF