> Gamla nyheter > Oktober 2003

31/10 AVSLUTNING TERRÄNGSERIEN I BERGEBO, TORSDAG 6 NOVEMBER
P F –96 och yngre Gemensamstart 18:15
1:a start 18:30 därefter löpande start
P F - 94-95 Parstafett ca 750 m
P F - 92-93 Parstafett ca 750 m
P F - 90-91 Parstafett ca 1.250 m
P F - 88-89 Parstafett ca 1.250 m
Varje klubb sätter samman tvåmanna lag i förväg, gärna mixade lag. Udda löpare anmäls på plats för ”klubbmix”.
Direkt efter målgång serveras saft och bullar därefter gemensam prisutdelning för alla klasser.
Frågor kontakta Roland Enberg Domnarvets GoIF

30/10
Ställ upp för klubben, kom till Bergebo den 8 eller 15 november kl: 10.00 för att hjälpa till att plocka ris till våra så populära lingonriskransar som säljs på Julmarknaden i Bergebo. Ta med en sekatör och ett par handskar, det bjuds på fika efteråt. En fullplockad stor sopsäck med ris räcker till ca 10 kransar så all hjälp behövs. Tänk på att julmarkanden drar in mycket pengar som Supporterklubben sedan fördelar på olika sätt till verksamheten. Tack på förhand!

29/10 Alla klubbmedlemmar kan nu få en egen e-post adress: ditt.namn@domnarvet.com!
Fördelar: du kan administrera dina mail antingen via ditt e-postprogram (Outlook, Eudora etc) eller i din webbläsare via webbmail hos vårt webbhotell: www.b-one.net, du kan ta emot stora filer och slipper mycket spam som brukar komma framför allt till grattis epostkonton hos hotmail, yahoo etc. Jag kan också fixa det så att alla mail som kommer till adressen ditt.namn@domnarvet.com vidarebefodras till en annan adress som du anger.
En annan möjlighet är att ha en adress - till exempel medlem@domnarvet.com från vilken går mail till alla klubbmedlemmar som anmäler sitt intresse. Eller t ex styrelse@domnarvet.com. Det hela är mycket enkelt. Jag har redan tagit fram adresser info@domnarvet.com och epost@domnarvet.com (som går till mig än så länge) och webmaster@domnarvet.com (som går både till mig och AndersD). Läs mer och gör anmälan här (du måste få ett lösenord från mig som du sedan kan ändra).
Det är också dags att uppdatera våra epostlistor - för hela föreningen och för ol-sektionen. Gå gärna in, kolla om din adress är med eller är rätt, och använd det befintliga formuläret för att ändra/lägga till din epostadress. En fungerande epostlista kan underlätta kommunikation mellan klubben och medlemmarna eller medlemmarna själva.
//EvaJu-webbansvarig

29/10 SKIDOR: Läs tidningsartikeln om snökanonen i Bergebo "Nu är det snö i Bergebo" (DD).

Fyrklubbsavslutning29/10 OL: Det har dykt upp bilder från fyrklubbsavslutningen som vi hade i Bergebo i september (tror jag). Bilderna finns online nu.

26/10 Karolina blev totalt 2:a i Park World Tour (sprintlopp). I år bestod serien bara av tre tävlingar som alla gick i Sverige (i torsdags i Växjö, i fredags i Jönköping och finalen igår i Eksjö). Karro noterade resultat 3:a, 1:a och 3:a. Dessa räckte tyvärr inte för att slå norskan A. M. Hausken som fick totalt 60 poäng mot Karros 59. Världsmästarinnan Simone Niggli slutade på tredje plats, en poäng efter Karolina. Kolla resultat, artiklar och bilder på PWTs sida. Även på SOFTs sida har det skrivits en del om PWT.
Tidningsartiklar:
Norska överraskade (BT)
Perfekt lopp av Karro (DD)
Karolina tog PWT seger (BT)
Karolina trea i Park World Tour (BT)

OL-avslutning25/10 Vi hade OL-avslutning den 15/10. Nu kan du beskåda bilderna. Årets OL-avslutning gick i musikens tecken. Det var våra ungdomar som stod för programmet. Karolina, damlaget vid 10-mila och ol-sektionen blev uppvaktad av vår supporterklubb för årets insatser. Läs mer på ungdomssidan.

22/10 Det har blivit fel i klubbnytt: Terrängserien i Skräddarbacken är inte idag (på onsdag) utan imorgon - på torsdag (23/10). Läs mer på Stora Tunas hemsida.

22/10 Karolina Arewång-Höjsgaar utsedd till Dalarnas främsta sommaridrottare 2003. Grattis!! Läs mer i BT. Karro har också blivit uttagen till A-landslaget för nästa år. Det var sälvklart ingen överraskning. Läs om landslaget på SOFTs hemsida. På samma webbplats finns även en artikel om Karros framgångar inom friidrott.

16/10 Till alla OL-medlemmar: Söndagen den 9 november träffas vi i Mellsta kl. 12 för att heja fram och hjälpa Karolina till en fin placering i Nordiska mästerskapen i terränglöpning. Läs mer.

Säsongens första barmarksläger16/10 SKIDOR: Rapport och bilder från säsongens första barmarksläger (3-4 oktober). Det kom 30-talet förväntansfulla ungdomar upp till Bergebo för att sova över och köra några träningspass under två dagar....

14/10 Kom ihåg att vi har OL-avslutning på onsdag den 15/10 kl. 18 i Bergebo. Prisutdelning, lätt kvällsmat + lite smått och gott.

14/10 I lördags vann Karro NM-test i terränglöpning i Mellsta och blev därmed utagen till Nordiska mästerskapen i terränglöpning som också går i Mellsta om drygt en månad. Grattis!! Resultat.
Artiklar:
NM-test i terräng (Löparhögskolan)
"Karro" stortrivs i skogen (BT)
"Karro" klar för sitt första NM - i friidrott (DD)

25manna14/10 25-manna: Tyvärr blev vårt lag diskat pga fel karta. Synd eftersom alla har sprungit jättebra och vi skulle landa på ca 50. plats. Trots allt hade vi kul allihopa och vi kommer säkert igen nästa år. Laget fick förstärkning av några grabbar från Malungs OK och skidåkaren Johan Henriksson på sista sträckan. Se bilder!
För en mer utförlig rapport kolla Malungs OK:s klotterplank.
Resultat
Artiklar:
Ruskigt snabbt när Södertälje vann igen (Alternativet)
Niklas Jonasson avgjorde 25-manna (DN)
Återbud spolierade Leksands chanser (BT)
Leksand dalabäst i 25-manna (DD)

8/10 OBS! Ändringar i 25-manna laget: Vi satsade på ett eget "Domnarvslag", men tyvärr, alltför många återbud och framförallt där vi var mest sårbara, alltså på "herrsträckorna". Vi har nu ett kombinationslag med Malungs OK Skogsmårdana. Det kommer att bli kul, det kan vi lova. Laguppställning + övrig info.

8/10 För dem som inte lyckats hitta resultat från NattKm (25 September i Säter) så finns dem här nu.

7/10 Omfattande information om 25-manna inklusive laguppställningen (som går nu på lördag den 11 oktober i Barkarby). Glöm inte informationsmöte i Bergebo på onsdag 8/10 kl. 19:30. Har du inte möjlighet att komma så kontakta Mia eller Marianne för de vill gärna veta vilka som kan ta bil eller vill ha skjuts.

7/10 Klubbens bytesmarknad i Bergebo. Klubben genomför en egen bytesmarknad (sportutrustning) tisdag den 14/10 i Bergebo.
Inlämning: Utrustningen ställs in i stora styrelserummet den skall vara märkt med namn, telenummer och önskat pris. Inlämning kan ske från kl. 17:30 - 19:00.
Försäljning: Du som önskar köpa eller byta tar själv kontakt med säljaren, gör därefter upp affären. Styrelserummet är öppet för försäljning mellan kl. 19:15 – 20:00.

7/10 Grundtränarutbildning 7-9/11, Föreningsledarkurs 24-25/10 Hög tid för anmälan, helst redan igår!! Mer information på DOFs hemsida www.orientering.se/dalarna/
Hör av er till Marianne marianne.dahlin@mbox.bitnet.net eller till Bo bo.danmo@borlange.se

7/10 World Meeting - klassisk distans i Norberg 4/10 och sprint 5/10 i Västerås. Det var en testtävling inför nästa års VM i Västrås och de flesta världsstjärnor var på plats. Karolina passade på och vann sprinten i söndags (hon slog bland annat den regerande värlsdmästarinnan Simone Niggle-Luder). Grattis!!! Resultat. Det var flera från klubben som sprang den klassiska distansen i lördags. Karolina missade en del i början och blev 6:a. EvaJ blev 31:a. Resultat.
Artilkar:
Karolinas stor form håller i sig (BT)
Emma ser fram emot vinterträningen (BT)
Karro vann spinten (DD)
Reportage och webb-TV på www.orientering.se

7/10 Orienteringsgalan 3/10 i Västerås. Karolina var nominerad i tre kategorier: Årets orienterare, Årets prestation och Årets bom. Hon blev tvåa i Årets orienterare efter Emi Wingstedt och "vann" Årets bom (som hon gjorde tillsammans med Jenny Johansson på sista etappen på 5-dagars).
Wingstedt blev årets orienterare, skarp konkurrens med Arewång (BT)
Karolina nominerad två gånger om (BT)
Emil huvudperson på galan (SOFT)

3/10 SKIDOR: Månadsbladet för oktober online. Läs om Barmarkslägret i Bergebo (3-4/10), upptaktsmötet inför Bergeboloppet (7/10), första bastukvällen (10/10) m.m.

3/10 Nu finns även rapporten om Lilla Lidingöloppet utlagd på hemsidan (skriven av Agge).