> Gamla nyheter > Maj 2006 - Augusti 2006

28/8 Kontrollutsättning Fäbodloppet 17/9
På tävlingsdagens morgon ska drygt 80 SI-enheter sättas ut.
Därför behövs 8-10 personer som delar på detta. Man får då ett litet område (bana) med ca 10 kontroller.
Man tar även in samma kontroller efter tävlingen.
Tidsåtgång per person: 0,5 tim före + 0,5 tim efter = 1 timme.
Intresserad? Hör av dig till Magnus Eliasson, tel 19857eller 070-6882222.

26/8 SkidO
Vintern dröjer nog några månader till, men det är dags att förbereda sig för kommande säsong. Landslagen är nominerade. I seniorlaget ingår Johan Granath och Tobias Åslund och i juniorlaget Calle Grape.

26/8 SKID-UNGDOM: Hej alla glada, nu börjar sommaren lida mot sitt slut och skidsäsongen "barmark" tar över. Hoppas sommaren varit bra för Er allihopa och att ni är taggade för en ny vintersäsong.
- Den 30/8 blir det ett tränarmöte inför säsongen kl: 19.00 i Bergebo. Alla tidigare tränare hälsas varmt välkomna. Vi vill även att andra som är intresserade av tränarsysslan för olika åldrar kommer och lyssnar. Ni behöver inte känna att Ni måste vara med för att Ni kommer och lyssar. Vi jobbar också för att alla skall få möjlighet att gå fortbildning.
- Det blir upptakt i Bergebo den 20/9 kl: 18.00, ta med föräldrar syskon och kom. Om Ni vet någon ny som är intresserad att vara med så bjud gärna med dom också.
Vi syns!
Ungdomsansvariga Eva-Lena & Titti

8/8 OL-UNGDOM: Månadsblad augusti/september (.doc).

8/8 OL- Klubbmästerskap 2006
KM medeldistans kommer att avgöras i samband med DM-tävlingen den 26 augusti i Avesta och Natt-KM i samband med DM-natt den 1 september i Leksand. Anmäl dej via klubben on-line senast 20 augusti för medeldistansen och en vecka senare för natten. Hälsningar ol-sektionen/Marianne

8/8 Två VM-medaljer till Domnarvet
Framgångar på VM för Domanrvets GoIFResultatöversikt:
Sprint: Karro 7:a, Dana 15:e, Zuzana 18:e
Lång: Dana 3:a, Karro 7:a, Eva 18:e
Medel: Eva 15:e
Stafett: Sverige 2:a (Karro på 3:e sträckan), Tjeckien 5:a (Eva på 2:a str. och Dana på 3:e str).
Mer på www.woc2006.dk
Bilder från VM (mest på tjeckiska laget men även supporters från DGoIF).

2/8 Dana tog VM-brons!!!
På dagens långdistans i Danmark kämpade Dana till sig bronset!! Ett stort jätte GRATTIS till den bravaden! Karro blev 7:a och Eva slutade på en 18:e plats. På gårdagens sprint-final blev Karro 7:a, Dana 15:e och Zuzana 18:e. Imorgon är det vilodag i Danmark och på fredag är det dags att hålla tummarna igen, då för Eva, som kör finalen på medeldistansen. (bild: Alternativet)26/7 Om 3 dagar börjar VM
. Följ Karro (sprint, lång, stafett), Dana (sprint, lång, stafett), Eva (medel, lång, stafett) och Zuzana (sprint) på VM, www.woc2006.dk. Arrangörerna lovar live-sändningar (video, ljud, resultat) på live.woc2006.dk.

VM-programmet:
Lördag 29 juli - Medeldistans kval
Söndag 30 juli - Långdistans kval
Tisdag 1 augusti - Sprint kval och final
Onsdag 2 augusti - Långdistans final
Fredag 4 augusti - Medeldistans final
Lördag 5 augusti - Stafett

Vi håller tummarna så att Karros högerfot bli bra, läs artikel i dagens DD.

21/7 Framgångar på O-Ringen:
Mia Bergfeldt 2:a i D40
Ingrid Larsson 2:a i D85
Krister Andersson 2:a i H45M
Maja Eriksson 3:a i D11
Erika Brömses 5:a i D21M
Emil Andersson (med gips) 5:a i Direkt1
Grattis!!!

Totalt deltog ca 40 DGoIFare i årets O-Ringen!
Karolina A Höjsgaard och Eva Jurenikova sprang i D21 Superelit som bestod av 3 etapper. Karro var tyvärr tvungen att bryta pga fotskada. Eva slutade 11:a sammanlagt. Superelitens tävlingar var mycket publikvänliga bland annat tack vare användning av en storbildskärm.
Mer på www.oringen.com

6/7 Klubbtidningen: Nu är det dax för nästa nummer. Stoppdatum blir den 17/7. Det kommer att vara ett av kanske två jubileums nummer eftersom föreningen fyller 100 år i år. Kom gärna med bidrag av olika slag så vi kan fylla tidningen. Gärna lite reportage med bilder. Maila bidragen till eva@evajurenikova.com (om du har bilder maila dem i originalstorlek). Tack för alla bidrag, stora som små!

6/7 Lilla Lidingöloppet 24/9 Vi kommer att ha en gemensam bussresa även i år och vi kommer att åka ner dagen innan lördag den 23/9 och ha lite extra kul, sova över, springa för att på söndagen åka hem mot eftermiddagen. Vi har inte klart med vad kostnaden blir, med det kommer så småningom. Boka helgen och anmäl er till loppen det finns flera för övriga än ungdomar också. // Rolle busschauffören
Lidingöloppets webbsida

6/7 Nu är även Karro officiellt uttagen till VM I Danmark. Vilka distanser hon kommer att springa är inte klart än. Svenska VM-truppen.

29/6 OL: Alla tre tjeckiskor som springer för Domnarvets GoIF (Eva Jurenikova, Dana Brozkova och Zuzana Macuchova) har blivit uttagna till VM i Danmark. Se tjeckiska VM-laget. Svenska VM-testerna avgörs 1-2 juli i Falköping.

21/6 OL: Resultat från Jukola: första laget 9:a och andra laget 84:a. Första laget blev trots en del bommar och en vrickad fot bästa dalalag framför allt tack vare bra insats av Dana på 3:e och Karro på 4:e sträckan. Officiella resultat och tracking.
Jukola 2006 - första laget: Elin, EvaJ, DanaB och Karro

I torsdags sprang några av tjejerna Elitseriefinalen på Djurgården. I finaltävlingen slutade Karro 11:a, EvaJ 13:e och Elin 27:a. Officiella resultat. I den totala ställningen hittar vi Karro på 5:e plats, EvaJ på 17:e, DanaB på 23:e, Elin på 26:e, EvaE på 43:e och Zuzana och Karin på 58:e. Slutställning.

Camp Moloy 2006 21/6 OL: Bilder från årets Camp Moloy i Bäsna.

19/6 OL: Camp Moloy - tisdag 20/6:
Samling: 17.30 Bäsna idrottsplats (Holtäppsvägen). Från Bäsnavägen sväng till höger vid första korsningen och sen höger igen efter ca 50m. Efter ca 200m ser du en parkeringsplats vid idrottsplatsen. Se bifogad karta.
Ungdomarna bör ha med sig: cykel och hjälm, löparskor (ej orienteringsskor eftersom de ska både cykla och springa/gå), kompass, liten ryggsäck med flaska eller
vätskebälte, badkläder och handduk, ombyte
Avslutning ca 20:30.

15/6 OL: På lördag och söndag arrangeras årets Jukola i Salo, nära Åbo. Damerna springer som vanligt på lördag eftermiddag. Domnarvets GoIF ställer upp med 2 damlag:
Lag 1: Elin Dahlin - Eva Jurenikova - Dana Brozkova - Karolina A Höjsgaard
Lag 2: Mia Bergfeldt - Karin Elfving - Eva Elfving - Zuzana Macuchova
Reserv: Sara Helander

Redan idag åker Karro, EvaJ och Elin till Stockholm för att springa Elitseriens final på Djurgården. Första starten i damklassen går 17:45. Segraren i hela Elitserien tar hem 50000kr. Mer om Elitseriefinalen.

Backstreckskarta Bergebo 2/6 OL: Jubileumsträningsorientering på backstreckskartan från 1964 i Bergebo 1/6.
Resultat
Sträcktider
Karta med bana 4

31/5 OL: Läs information om Familjeläger i Sälen (.doc).

28/5 Det blir röjning av sly ytterligare en gång på onsdag 31/5, kl. 18.00 i Ljusdal, innanför Aspeboda. Ta med egna verktyg om du har (gren"knipsare", röjsåg). Röjningen görs som ersättning till markägaren av TC-området där vi skall ha tävling den 17/9. Arbetet som är kvar att göra tar ungefär 1,5 - 2 timmar om vi är lika många som i lördags (13 personer). Det är bra styrketräning för den som önskar bli vältränad inför KM den 6/6.
//Ingemar Frej

28/5 OL: Elitserien in Järvsjö: Karro 3:a, EvaJ 18:e, Elin 22:a och Karin 32:a i Elit1. Ännu en gång hade Domnarvets GoIF flest startande i D21Elit1 klassen.
Resultat
.
Karta (D21E1 med EvaJs vägval).

26/5 OL-UNGDOM: Månadsblad maj/juni (.doc).

26/5 OL: Välkommen till familjedag med klubbmästerskap i orientering den 6 juni vid Lilltorpet, Falun. OBS ! Start kl 14. OK Kåre har sitt KM på samma banor och med start kl 10. Anmälan sker via klubben online. Jag vill också veta vilka fler än tävlande som kommer för att beräkna mat. Än en gång hjärtligt välkomna till en trevlig eftermiddag med klubben. Läs mer i inbjudan (.doc)
Orienteringssektionen// Marianne

Eva Elfving Tunasprinten Borlänge 26/5 OL: I torsdags deltog en hel del DGoIFare i Tunasprinten och många andra var med och hejade. Tävlingen gick i Borlänge i områden kring Högskolan, Teknikdalen, Vägverket, Jakobsgårdana, Tjärna Ängar, Sportfältet och Bullermyren. Det bjöds på fina banor men annars hade arrangörerna i Stora Tuna IK ingen lyckad dag. Servern kraschade, startlistorna var försenade, många protester lämnades in... Tre klasser ströks till slut. De bästa från Domnarvet var Maja Eriksson och Lars-Åke Montén som båda vann i sin klass (D12 respektive Ö7).
Bilder
Tävlingens sida.

19/5 Lördagen den 27/5 kl. 09.00 blir det röjning av sly i ett område i Ljusdal (innanför Aspeboda). Röjningen görs för att ersätta markägaren till det område som används för Fäbodloppets TC den 17/9. Samling: kl 09.00 på vägen vid TC-området. Ta med: Fika, vi räknar med jobb i 3-4 timmar. Verktyg för "kapning" av sly. Det mesta är klent och en enklare gren"knipsare" räcker långt. Har du en röjsåg så är det givetvis bättre. Vi har med både både två röjsågar och gren"knipsare".
M.v.h//Ingemar Frej

12/5 OL: Våra ungdomslag till Kopparkavlen.

9/5 OL: Du har säkert märkt att EM började i söndags. Domnarvets GoIF har två löpare på plats i Estland: Karolina A Höjsgaard och Dana Brozkova. Första distansen var sprint. Karro blev 6:a och Dana 9:a. Idag springer både Karro och Dana medeldistansfinal. Karro vann sitt kvalheat igår och startar näst sist idag, kl. 13:38. Tävlinagrna kan följas live på www.eoc2006.ee

3/5 INFO: Ni som anmält er till logi under tävlingarna i Gesunda, kom ihåg att anmäla er till tävlingen också via klubben online. Senast 5/5!

Städning
Ingen extra städning torsdag 4 maj
.
Nästa veckas städning blir måndag den 8 maj (i stället för den tisdag den 9 maj, då det är kvartalsmöte i Bergebo) och torsdag 11 maj.

2/5 STÄDNING:
tisdag den 2 maj forsätter vi städning i parker mm. Samling Borlänge Energi kl 17, eller möt upp vid Humleparken. Vi ska vara i pakerna på Östermalm (Humleparken, Matjesparken och Simsmyr). Om vi blir många så satsar vi även på Allfavägen. Det blir troligen en extra omgång den 4 maj. Ring Marianne tel 730 59 (arb), 070-2687814 för info.

2/5 TIOMILA: Inga stora framgångar för Domnarvet i år. Damerna: första laget 11:a, andra laget 77:a (se resultat damstafetten och läs artikel Felvänd karta fällde Domnarvet från DD). Ungdomar: felstämplat. Herrarnas lag kom aldrig till start på grund av väldigt många återbud.

1/5 SKIDOR: Bergebo Supersprint - se resultat, några bilder och artikel Rekordsen skidtävling i DD.
Bergebo Supersprint 2006